Malin Krook

Psykolog, Livsnjutare och grundare av Recreare

Vem är jag?

”jag är alla de jag varit förut”

Jag som skapat Recreare ser mig mer som en tapas än en huvudrätt. Jag är utbildad psykolog men kunde också blivit ekologisk måltidskock, miljövetare eller marinbiolog. Jag gillar olika och intresset för miljö och natur har varit centralt för mig hela mitt liv. Kärleken till naturen har lett mig till att utforska olika synsätt på vår tids kriser med fokus på vad vi som människor kan göra för att ställa om på riktigt. Att röra mig i olika sammanhang har gjort att jag fått möjligheten att ompröva etablerade sanningar om vilka vi är för att skapa en ny berättelse om vart vi är på väg, på ett psykologiskt och kulturellt plan. Idén är enkel men omställningen är stor.

Vad gör jag?

Jag föreläser, skriver, behandlar, konsulterar, faciliterar och utbildar i psykologi kopplat till miljö och ekologi. Jag har specialistutbildning inom compassionfokuserad terapi (CFT), yoga, förändringsledning i de globala hållbarhetsfrågorna, processledning för självorganiserande grupper och en ettårig utbildning i Ekopsykologi. Jag arbetar också med idrottspsykologi och värdeinriktade förändringsprocesser för individer och grupper utifrån kognitiv beteendeterapi (KBT) och Acceptance and Commitment Training (ACT).

Vad är meningsfull för mig?

Jag intresserar mig för psykologiska processer, känsla av sammanhang och kraften i gemensamma åtaganden. Ensam är sällan stark och en komplex samtid kräver en mångfald av lösningar, precis som i resten av naturen.

Med Recreare vill jag samla individer som tillsammans vill bidra till kunskap, nyfikenhet och insikter - om vad det kan innebära att vara levande - och mänsklig - på riktigt, i samklang med naturen.

Jag är precis som du - alla dom jag varit förut - i kombination med den framtid jag vill lämna efter mig som inte förutsätter utarmande av planeten, vårt hem. 

“Jag är fyrtiotvå år gammal - men jag kommer ihåg när jag var två år och tio år och trettiotvå år gammal. Har ni förstått? Jaha alltså inte det. Jag menar att jag är alla dom människorna jag har varit förr. Ja, ibland så känner man sig som en ettåring och då ger man ifrån sig; hi he he he ho. Och ibland så blir jag fnittrig som en femåring; hi hi hi och ibland så kan jag vissla som en treåring på det här viset (not) och ibland så kan jag bryta en gren som en trettioåring och ibland; då skjuter jag med en slangbella som en tioåring och jag kan ryta; UNDAN GUBBAR som en fyrtioåring och jag kan leka med nalle och jag kan slåss med björn i skogen - har du förstått nu då? Jag menar att jag är alla dom jag varit förut.”

/DunderklumpenBoka här

Bokning och kontakt

Kontakta Recreare via formuläret nedan och vad det gäller så återkommer vi inom kort. Du är också välkommen att besöka oss på Millestgården Eco Lodge.

Tack!

Vi hör snart av oss.

Tyvärr gick någonting gick fel.